Menu

NIF-piger sikrer klubben SM-metal efter 2xstraffesparkskonkurrence

image Velfortjent bronze efter ubesejret i grundspillet
JJ
19. juni 2023 kl. 20:21

U16-pigerne fra Nykøbing IF sikrede sig i weekenden skinnende bronze ved DBU Sjælland Finals i Borup; Final Four-stævnet, hvor Sjællandsmestrene findes og kåres. Bronzemedaljen er det håndgribelige bevis på en sæson, der i den grad har været domineret af NIF, og hvor pigerne har holdt sig ubesejret hele sæsonen, og derfor toppede rækken med 22 point, 5 point foran Fårevejle på 2.-pladsen.

I efterårssæsonen kunne man tydeligt se holdets kvaliteter, men det var en sæson præget af ”stolpe ud”. Holdet vadede i chancer, men det blev ikke til mere end et bittert ”lige ved og næsten” og derfor også kun en middelmådig placering. På denne baggrund var det derfor et tændt U16-hold, der trådte ud på Kongeengen forud for forårssæsonen, og resultatet for foråret har slettet enhver tvivl, der måtte være om pigernes evner, vilje og sammenhold.

Sæsonen startede i et sommerhus i Marielyst, hvor tiden primært blev brugt på at bringe spillerne, der går på flere forskellige skoler og årgange, tættere sammen. Et klogt taktisk træk af de medrejsende trænere, der sikrede fælles fundament og referenceramme for holdet, der tæller godt 20 spillere.

Herfra så de sig ikke tilbage. De første 3 kampe blev til 1-0 sejre, den type sejre, der i efteråret oftere gik til modstanderen end til NIF. Herefter blev det til flere større sejre, og kun den sidste kamp mod Fårevejle, der ikke ville få indflydelse på NIFs topplacering, endte uafgjort.

Desværre ville denne sidste kamp vise sig at være skæbnesvanger, da 0-0 sikrede Fårevejle videre til Finals som bedste 2’er. Fra finalestævnet rapporterer træner René:

”Umiddelbart var det hele følelsesregistret, vi måtte igennem, inden vi meget fortjent kunne kalde os bronzevindere. Skader, både inden og under kampen, brændte chancer i massevis, tabe en straffesparkskonkurrence i en kamp vi skulle have vundet, i hvert fald hvis vi endnu en gang kigger på boldbesiddelse og chancer. Og alligevel hiver [pigerne sig] op til kamp nummer 2, hvor vi igen styrer spillet meget godt på banen og kommer fornuftigt foran både 1-0 og 2-0. Så går luften af ballonen de sidste 5 minutter, og vi indkasserer 2 mål og skal i endnu en straffesparkskonkurrence 🥵.  Jeg kan sige, at jeg personligt var helt knust inden i på [pigernes] vegne, og et eller andet sted tænkte jeg, nå, det var det! Og så hiver [pigerne sig] alligevel endnu engang bare op og viser, at bronze nok var det, de fortjente mindst.”

I semifinalen mødte NIF Fårevejle igen, og her trak Fårevejle det længste strå i straffesparkskonkurrencen, gik videre til finalen, og vandt også denne. 2 ud af 4 hold i SM i år var altså fra Odsherred, og begge kom på medaljepodiet.

Sæsonen afrundes med fællesspisning sammen med klubbens 2 yngre pigehold, der får lov at se de velfortjente medaljer.

Efter sommerferien skal der spilles U18. Holdet består af piger i alderen 14-17 år, og der er altid plads til flere.

Hele klubben, og ikke mindst trænerteamet, er enormt stolt af U16-pigerne, der både er dygtige, og generelt bare nogle helt igennem gode mennesker, som er en fornøjelse at være sammen med.

Et stort tillykke til Nykøbing Ifs U16-piger!

 

Luk